Ambachtelijke hoeveslagerij

Over ons

Picknickmand

Laat je verwennen met een picknickmand vol heerlijke hoeve- en streekproducten. 10 hoeves in West-Vlaanderen reserveren voor jou het mooiste plekje op de boerderij van 1 mei tot 30 september.
Een ideale rustpauze op de boerderij na een fiets-of wandeltocht of tijdens een dagje uit. Smakelijk! Meer info over de locaties op www.hoevepicknick.be.

Over ons

’t Lindebos is gelegen in het mooie Heuvelland, meerbepaald in Wijtschate. Letterlijk tussen de velden vindt u een – volgens hedendaagse normen – kleine hoeve. Op onze hoeve worden varkens, runderen en kippen gekweekt, enkel en alleen voor de verkoop in de eigen hoevewinkel.

Historiek

In 1999 maakten Marleen en Luc Lottegier-Masson de overstap van een gemengd bedrijf naar een gemengd bedrijf met een hoeveslagerij. In 2010 versterkte Stefanie, de schoondochter van Marleen en Luc, de troepen. Stefanie kwam deeltijds werken in ’t Lindebos. In juli 2014 namen Stijn en Stefanie het roer over van Marleen en Luc, of zoals Marleen en Luc het mooi zeggen: zij helpen Stefanie en Stijn zoals Stijn en Stefanie hen vroeger hielpen. De grondvesten die gelegd werden door Marleen en Luc worden trots verder ondersteund door Stijn en Stefanie: we leveren lekker en kwaliteitsvol hoevevlees, waarbij alle onnodige tussenpersonen geweerd worden, zodat prijs en kwaliteit van het vlees hier niet onder lijdt. Iedere week worden varkens met eigen vervoer naar het slachthuis gebracht. Elke derde donderdag van de maand wordt ook zelfgekweekt rundvlees aangeboden. Vervolgens wordt in eigen atelier de varkens versneden en worden de bereidingen gemaakt, zodat wij iedere vrijdag en zaterdag vers vlees kunnen aanbieden. Wat zaterdagavond niet verkocht is, wordt in de diepvriezer gestopt. Als dit vlees verkocht wordt, dan wordt dit diepgevroren meegegeven met de klanten, zodat de klant dit thuis gewoon terug in de diepvries kan plaatsen. Wij verkopen nooit ontdooid vlees, bovendien voegen wij geen bewaarmiddelen of kleur- en geurstoffen toe aan onze producten.

Volg ’t Lindebos op Facebook

Foto's